Έχει Ενδιαφέρον!

4 Δεκεμβρίου 2014
Σίσα: Η Κοκαΐνη των Φτωχών“Εσύ γνωρίζεις τι είναι το σίσα;...” έχει τίτλο το άρθρο της Πέτρας (01.12.2014) στο blog της Ο Πιο Πιστός Φίλος Του Σκύλου. Με αφορμή τη σχετική δημοσίευσή της, ξεκινά την πρωτοβουλία “Κοινωνική Αλυσίδα”, για την οποία μπορείς να ενημερωθείς λεπτομερώς στον επίλογο της ανάρτησής της.
Ο Alex Miller, στον οποίον οφείλουμε το ντοκιμαντέρ που σου παραθέτω, έγραψε και το άρθρο − έρευνα που μπορείς να διαβάσεις στο Vice.com.
[...] Το σίσα είναι το τελευταίο σκοτεινό παράδειγμα μιας παγκόσμιας τάσης προς τα μαζικής παραγωγής συνθετικά ναρκωτικά, από το οπιούχο krokodil που τρώει το δέρμα στη Σιβηρία, μέχρι την πρόσφατη ενθουσιώδη μαστούρα με πειραγμένα φάρμακα κατά του AIDS στη Νότιο Αφρική, και την τρέλα με τα άλατα μπάνιου που ξέσπασε στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά τα ναρκωτικά είναι φτηνές, DIY λύσεις για μαστούρα, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην χτυπημένη από την κρίση Αθήνα, το σίσα βρήκε τον φυσικό του βιότοπο. [...]


25 Νοεμβρίου 2014
“Ακυβέρνητες Πολιτείες”
συνεργατικό βιβλιοπωλείο / καφέ


“Τις” γνώρισα πολύ πρόσφατα, χάρη στη Χριστίνα (Ανδρομέδα), στην οποία μάλιστα ανήκει κι η φωτογραφία. Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα βιβλίου και εντύπου, η οποία —όπως αναφέρεται στον ιστότοπό τους— « (...) Είναι μια προσπάθεια βγαλμένη από την αναγκαιότητα. Την αναγκαιότητα να περπατήσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το βιβλίο που δεν ενημερώνει απλά αλλά κεντρίζει, που δεν διηγιέται μοναχά αλλά παραδειγματίζει, που δεν υποτάσσεται στην ελαφρότητα της βάρβαρης εποχής μας αλλά επιμένει να βρίσκεται "εκτός των τειχών" των αλυσίδων παραγωγής υπηκόων. (...) »

Ακυβέρνητες Πολιτείες • Αλεξάνδρου Σβώλου 28 • Θεσσαλονίκη • Τηλ. 231 027 3207


12 Νοεμβρίου 2014
• Luxleaks: Ο παράδεισος της φοροαποφυγής


20 Οκτωβρίου 2014
Tο Τείχος του Βερολίνου θα «Χτιστεί» Ξανά
με 8.000 Φωτεινά Μπαλόνια


Το Checkpoint Charlie, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αποτελούσε πέρασμα από το Δυτικό στο Ανατολικό Βερολίνο. Το δεύτερο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στην περιοχή αυτή, και συγκεκριμένα στο Kreuzberg, το Τείχος του Βερολίνου θα χτιστεί και πάλι με 8.000 φωτεινά μπαλόνια.

Ψαξε και θα το βρεις!

Ημερολογιο

Σαν Σημερα

Ποια ειμαι εγω

Η φωτογραφία μου

Kατάγομαι από το πουθενά. Ανήκω σ' εμένα, στα όνειρά μου, στην ομορφιά μου και στην τσαχπινιά μου!

A cat in gloves catches no mice.
— English Proverb

Social Media

Ακολουθουν στο Google+

Συχναζουν εδω

Τα πιο διαβασμενα του 7ημερου

Στο Mailbox σου

Στα νυχια της Roula!

Πινεζες

Γυριζω και μυριζω!

Τσιου!

Πρωτοβουλία από την
Blogger της Διπλανής Πόρτας
κατά της Λογοκλοπής

Ζητα μου −περιπου!− ο,τι θες!

Αν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο από τα κειμενάκια της Roula στείλε μου e-mail —είμαι καταδεχτική γάτα!— Αν βαριέσαι, no bad feelings αλλά οπωσδήποτε να κάνεις αναφορά στην πηγή με link στο blog της Roula.
[Σημ. Τα δικαιώματα των εικόνων και φωτογραφιών που συνοδεύουν τα κείμενα, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Φωτο της Roula (original − manipulated) είναι όσες φέρουν το σχετικό υδατογράφημα.]
Special Credits
Comments' emoticons (smilies) by :
 
Αυτη τη στιγμη: